Ekonomi

Kanlıca Mantarı Karabük’te 200 TL’ye Piyasada

Bilimsel adı ‘Lactarius salmonicolor’ olan mantar, kilosu 200 TL’den Karabük’teki piyasada yerini aldı.

Soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen, lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan Kanca mantarı, Safranbolu Kıranköy’deki eski perşembe pazarındaki yerini aldı. Toplanması zor olduğu için kilosu 200 TL’ye satılan mantar, çınar mantarı, çam mantarı, melki mantarı, kırmızı kiraz mantarı veya Tilice mantarı olarak da biliniyor.

Avrupa’da özellikle İspanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’de bol miktarda bulunan ve severek tüketilen mantar, yüksek miktarda aminoasit içerir ve protein açısından değerli bir besin kaynağıdır. – KARABÜK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu